Studiu-alarmă: Tinerii bistrițeni nu mizează pe școală să reușească în viață, ci pe familie

Studiu-alarmă: Tinerii bistrițeni nu mizează pe școală să reușească în viață, ci pe familie

Un studiu recent al Asociației Proactiv Bistrița, în parteneriat cu Creative Ideas of Youth People to Society, relevă că mai mult de jumătate (59%) dintre tinerii bistrițeni cred că școala nu îi ajută în dezvoltarea lor personală. În plus, 75% consideră că familia are rolul determinant pentru reușita lor, apoi societatea și abia apoi educația.

Studiul mai indică faptul că 98% dintre tineri consideră că sunt importante și foarte importante pentru ei consilierea personală și profesională. Tinerii consideră în procent de 73% că metodele ce stau la baza dezvoltării lor sunt prin implicarea lor în workshop-uri, ateliere de lucru, training-uri și focus grupuri. Acțiunile de voluntariat sunt favorite de 58% dintre repondenți. Tinerii preferă cărțile care au informații ușor de înțeles, practice, colorate și simple. Cei mai mulți tineri (31%) consideră că este important să gândească pe termen lung asupra carierei lor și consideră că este important să investească în asta, doar 14 % consideră că trebuie să profite de prezent și să-și trăiască viața acum.

Când vine vorba de alegea unui job, tinerii consideră că doar ei stau la baza propriei dorințe și deciziei pentru angajare și că familia, școala și programele de tineret nu-i ajută prea mult în alegerea meseriei.
Tinerii consideră că factorul pentru care nu reușesc în viață are legătură cu motivația lor de a face ceva în viață. 10% au probleme în familie și consideră că acesta este principalul motiv pentru care nu reușesc în viață. 5% consideră că situația prea bună de acasă este factorul principal pentru care tinerii nu vor reuși în viată.
57% dintre tineri consideră că există o diferență între tinerii din mediul urban și cei din mediul rural, însă la această întrebare nu avem și motivele pentru care ei consideră că există acestă diferentă.
Studiul face parte din proiectul SMART Educațion cofinanțat din fondurile publice ale Primăriei Bistrița în anul 2017, prin programul anual de finanțare nerambursabilă a ONG-urilor.

Categories: Local

About Author