SUPERCOM a scăpat de datorii la stat și își suplimentează linia de credit cu 10 mil. lei

SUPERCOM a scăpat de datorii la stat și își suplimentează linia de credit cu 10 mil. lei

Compania SUPERCOM, cea care asigură serviciile de salubrizare și în Bistrița-Năsăud, a ieșit cu greu din lista rușinii a ANAF, reușind să-și achite datoriile către stat, cifrate în iunie la aproape 850.000 lei.

Efortul din 2019 al companiei controlate de Ionel Ciuclea a fost și mai mare, dacă ținem cont că în martie 2019 datoriile restante către stat depășeau 4 mil. lei. Conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanțe, la 30 septembrie 2019, Supercom nu mai apare în lista datornicilor către bugetul de stat.

Pe de altă parte, în noiembrie, în cadrul AGA Supercom, acționarii au decis, în unanimitate, suplimentarea liniei de credit cu încă 10 mil. lei, bani cu care ar urma să fie finanțate cheltuielile necesare desafășurării activității.

Pe lângă afacerile din alte județe ale țării, Supercom asigură și serviciile de salubrizare în Bistrița-Năsăud, cu un contract valabil până în 2023. În anii din urmă, compania a crescut de mai multe ori tarifele, ultima modificare fiind propusă începând cu 1 noiembrie 2019. Totuși, mai mulți primari și consilieri locali din județ, printre care și cei din Bistrița, au spus NU la ultima propunere de majorare. Aleșii se plâng că prețurile percepute de Supercom sunt prea mari și că oamenii nu își permit să plătească atât de mult. Aceste majorări trebuie aprobate în consiliile locale.

Categories: Business in top

About Author