DATACOR Green Energy a finalizat cele 13 centrale fotovoltaice ale AQUABIS

DATACOR Green Energy a finalizat cele 13  centrale fotovoltaice ale AQUABIS

DATACOR Green Energy a finalizat proiectul prin care AQUABIS a instalat panouri fotovoltaice la sediul central și în mai multe stații de epurare și tratare din județ. Investiția totală, de 14,6 milioane de lei, a presupus dezvoltarea a 13 centrale fotovoltaice, cu o putere cumulată de 2,5 MWP.

Finanțarea a fost asigurată din fonduri structurale POIM 2014/2023.

“Ne bucurăm că am reușit să găsim soluțiile tehnice pentru acest proiect recent finalizat. Este un proiect local la care ținem foarte mult, un proiect ce a presupus instalarea unor centrale fotovoltaice totalizând peste 2,5 megawați peak, în 13 locații ale Aquabis: stații de tratare, stații de epurare, stații de aducțiune și sediul companiei. A fost un real test pentru noi, atât prin prisma soluțiilor tehnice pe care trebuia să le oferim, cât și a numărului mare de locații, ce trebuiau finalizate într un termen scurt și nu în ultimul rând, prin prisma riscurilor generate de specificul locațiilor“, a spus Călin Brehar, COO în cadrul Datacor.

În total, au fost instalate 4.652 panouri, cele mai multe dintre ele fiind montate în stațiile de epurare și cele de tratare din Bistrița și Beclean, dar și la stațiile de epurare Sângeorz-Băi, Salva, Feldru, Rodna, Lunca Ilvei, Chintelnic, la stația de tratare Bistrița-Bârgăului, la stația de captare apă Anieș, precum și la sediul central al Aquabis.

Datacor este un furnizor regional de soluții integrate în domeniile energiei solare, comunicațiilor și infrastructurii. Cu sediul administrativ și logistic în Bistrița, compania operează în mai multe orașe din România, oferind servicii și soluții personalizate în domeniul energiei verzi, industriei, și al infrastructurii. Datacor a lansat noua divizie numită Datacor Green Energy, prin care oferă o suită de soluții de energie solară fotovoltaică (PV), pentru a ajuta companiile România să genereze energie regenerabilă pentru propriul consum.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*