SUPERCOM gajează cu contractele de la Bistrița ca să se împrumute la bănci

SUPERCOM gajează cu contractele de la Bistrița ca să se împrumute la bănci

Compania de salubrizare SUPERCOM, care operează și în județul Bistrița-Năsăud, vrea să contracteze o linie de credit de 21 mil. lei la banca Intesa SanPaolo și un împrumut de peste 36 mil. lei la First Credit. Datoriile totale ale companiei depășeau 94 mil. lei la finalul lui 2019.

Pentru accesarea facilităților de credit, compania a decis să gajeze la bănci o mulțime de terenuri și alte proprietăți din țară, dar și creanțele din anumite contracte aflate în derulare, cum ar fi creanțele prezente și viitoare aferente celor două contracte pe care Supercom le are la Bistrița. Primul dintre acestea (nr. 1/L din 27.01.2016), încheiat cu Primăria Bistrița, se referă la activitatea de măturat, spălat, stropire și întreținere a căilor publice și de colectare a cadavrelor animalelor de pe domeniul public și predarea acestora către unitățile de ecarisaj sau către instalațiile de neutralizare. Al doilea contract (nr. 1277 din 06.12.2018) se referă la activitatea de colectare, transport, depozitare și transfer al deșeurilor municipal și managementul stațiilor de transfer și al centrelor de colectare din județul Bistrița Năsăud.

SUPERCOM asigură servicii de salubrizare pentru mai multe administrații locale din țară. Compania este controlată de antreprenorul Ilie Ciuclea (53%), fost parlamentar.

Recent, Supercom a solicitat Consiliului Local Bistrița să aprobe majorarea tarifelor pentru serviciile cuprinse în contractul dintre cele două părți, motivând că această ajustare e necesară ținând cont de creșterile successive ale salariului de bază minim brut pe economie.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*