Superofertă: Prețul hotelului DRACULA de la Tihuța a scăzut de la 7 la 2 milioane euro!

Superofertă: Prețul hotelului DRACULA de la Tihuța a scăzut de la 7 la 2 milioane euro!

În urmă cu un an, Hotelul DRACULA din Pasul Tihuța era scos la vânzare, pentru aproape 7 milioane euro. Astăzi, proprietarii l-ar da și cu 2 milioane, dacă ar avea cui.

Hotelurile Dracula, Coroana de Aur și Codrișor au fost scoase în piață în 2018 de către proprietarii lor, într-o încercare curajoasă a acestora de a-și salva afacerile din industria cărnii. La câteva luni după ce anunțurile de vânzare au fost publice, prețurile hotelurilor au fost diminuate cu cca. 35%, din lipsă de investitori interesați. Acum câteva săptămâni, prețul pentru Dracula a coborât iar vertiginos, ajungând la 2 milioane euro (cca. 30% din prețul inițial). Anunțuri recente pentru vânzarea celorlalte două nu există, semn că vânzătorul le-a retras pe moment din piață, ori că le-a vândut.

Antreprenorul Ioan Moldovan, proprietarul hotelurilor și al businessurilor Agro-Invest și Combis, își dorea acum un an să obțină cca. 23 de milioane euro pentru cele 3 hoteluri. Surse din piața imobiliară au confirmat pentru BistritaBusiness.ro că cele trei proprietăți au fost supraevaluate mult în primă fază, aceasta fiind o strategie pentru o eventuală negociere. “Două milioane de euro pentru Dracula deja este un preț bun, având în vedere locația și istoria locului, suprafața clădirii, a terenului, facilitățile de acolo și potențialul de dezvoltare!” ne-au spus aceleași surse.

Hotelul, dispus pe 5 niveluri, are o suprafață construită de 4097 mp, iar terenul are 16576 mp.

Familia Moldovan a scos cele 3 proprietăți la vânzare pentru că businessul pe care îl are în industria cărnii (Agro Invest și Combis) a scăzut serios în 2017 și în 2018, acumulând datorii.

Categories: Business in top

About Author