Gigantul Dräxlmaier va produce baterii pentru mașini electrice în România. ROMBAT a luat deja startul

Gigantul Dräxlmaier va produce baterii pentru mașini electrice în România. ROMBAT a luat deja startul

Compania germană Dräxlmaier va construi la Timișoara o fabrică de baterii destinate vehiculelor electrice, devenind astfel al doilea producător local de astfel de tehnologii, după ROMBAT Bistrița și partenerul său Prime Batteries Technology.

„Timișoara va produce baterii pentru automobile electrice din întreaga lume. Prin investiția Companiei Dräxlmaier, de 200 de milioane de euro în următorii șase ani în e-mobilitate, pe care am avut bucuria să o anunțăm astăzi, orașul nostru se poziționează ca un jucător important pe piața națională și europeană a tehnologiilor verzi”, a comunicat recent primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Valoarea investiției în clădiri și echipamente de producție se ridică la peste 200 de milioane de euro și va fi implementată în următorii șase ani. Proiectul va fi realizat în mai multe etape și presupune construirea a peste 40.000 de mp de zone de producție, depozite și clădiri de birouri. Dräxlmaier Timișoara va produce aici componente electronice și de înaltă tensiune. Datorită noilor produse E-mobility, numărul tehnologiilor de producție va crește masiv. Un punct culminant este viitorul sistem de asamblare a bateriilor pentru mașinile hibrid ale unui producător de automobile premium începând cu 2022.

Dräxlmaier Timișoara a anunțat încă din decembrie că va investi în tehnologie modernă și va realiza componente electronice și baterii de înaltă tensiune pentru automobile electrice.

Rombat Bistrița, companie din grupul sud-african Metair, a preluat în 2019 un pachet de 35% din Prime Motors (în prezent Prime Batteries Technology), și a investit 13,6 milioane de euro pentru prima sa fabrică de celule lithium-ion. Aceste celule – care urmează a fi livrate din toamna acestui an – vor fi încorporate în baterii de către Prime Battery. Omul de afaceri Adrian Polec, care controlează Prime Batteries, a anunțat anul trecut că negociază cu mai mulți constructori europeni contracte de furnizare a bateriilor produse în parteneriat cu Rombat.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*