SURPRIZĂ: Numărul firmelor de IT din Bistrița-Năsăud a explodat în 2022!

SURPRIZĂ: Numărul firmelor de IT din Bistrița-Năsăud a explodat în 2022!

534 de companii bistrițene, având cod CAEN 620 (activități de servicii în tehnologia informației), și-au depus bilanț pentru 2022, de trei ori mai multe decât în anul precedent – arată o analiză realizată de Bistrița Business, pe baza datelor de la Registrul Comerțului și Ministerul Finanțelor.

În ultimele decenii Cluj-Napoca a devenit un Mecca al IT-știlor, companiile mari și mici din domeniu concentrându-se acolo. Astăzi, în Cluj există 6.276 firme cu activități sub codul CAEN 620 (servicii în tehnologia informației). Creșterea economică a Clujui din ultimii ani, explozia salariilor, a pieței imobiliare, a calității vieții – s-au datorat în mare parte IT-știlor.

Totuși, viața tot mai scumpă din Cluj și flexibilitatea de a lucra de acasă – mai ales după pandemie – i-a determinat pe unii IT-ști să se relocheze spre zone satelit ale Clujului. Cum ar fi Bistrița.

În județul nostru, acum 5 ani existau 74 de firme în domeniul IT. Acum doi ani, existau 170. Anul trecut existau 534. Dintre ele, 13 au sărit deja de pragul de 1 milion de lei venituri. 49 sunt peste 200.000 lei anual. S-a produs o explozie și e de bine. Rămâne de văzut dacă autoritățile locale vor ști să profite de această situație pe termen mediu și lung și să țină aceste afaceri în județ, creându-le un mediu de business și de trai atractiv.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*