TeraPlast derulează în 2023 investiții de cca. 15 mil. euro

TeraPlast derulează în 2023 investiții de cca. 15 mil. euro

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast, controlat de Dorel Goia, derulează, pe parcursul acestui an, investiţii de aproximativ 15 milioane de euro, direcţionate către o fabrică nouă şi o centrală fotovoltaică.

„Derulăm o investiţie de 11 milioane de euro, confinanţată prin schema ajutorului de stat, într-o fabrică de folii stretch. Am în­cheiat faza de proiectare, urmează con­strucţia efectivă şi dotarea cu echipamente. Fabrica va avea două linii de producţie de folie din polietilenă pentru uz industrial, folosită în principal la ambalarea mărfurilor paletizate“, spune Alexandru Stânean, CEO al grupului TeraPlast.

A doua investiţie majoră se va concretiza într-o nouă centrală fotovoltaică, un proiect de peste 19 mil. lei (circa 4 mil. euro). Pentru aceasta, TeraPlast a depus şi o cerere de finanţare prin PNRR pentru care încă aşteaptă aprobarea. „Centrala este proiectată la o putere de 4,56 MWp şi are termen de finalizare de 12 luni. Avem deja o centrală cu 7.000 de module, iar noua facilitate ar creşte de două ori şi jumătate resursa internă regene­rabilă de energie.“- a mai spus Stânean.

Potrivit acestuia, TeraPlast se apropie rapid de pragul de 1000 de angajați (995 în decembrie 2022, cu 50 mai mulți decât în 2021).

 Pentru primele nouă luni din 2022, TeraPlast a raportat afaceri de 563,6 milioane de lei, însemnând o creştere de 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Miercuri, 1 februarie 2023, TeraPlast deschide la BVB sezonul de raportări financiare pentru anul 2022. 

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*