TERAPLAST își continuă investițiile anunțate pentru 2022

TERAPLAST își continuă investițiile anunțate pentru 2022

TERAPLAST Bistrița, mare producător de materiale de construcții, continuă cu investițiile majore și în 2022, cea mai importantă fiind fabrica de folii stretch, un proiect de 10 mil. euro pentru care compania a depus o cerere de co-finanțare prin ajutor de stat.

„Începem anul cu finalizarea investiţiei în noile capacităţi de producţie de ţevi de apă şi gaz, vom avea linii cu un diametru de peste un metru. Ulterior vom începe implementarea, presupunând că va fi aprobat proiectul de ajutor de stat pentru fabrica de folii stretch, un proiect de 10 milioane de euro, cu o capacitate nouă de producţie. Este un produs exportabil care se fabrică prea puţin în România, comple­mentar portofoliului de ambalaje. Intenţionăm anul acesta să continuăm investiţiile în zona verde, respectiv să instalăm o nouă capacitate de producţie de energie electrică cu panouri fotovoltaice“, – a spus Alexandru Stânean pentru zf.ro. Pentru o parte din aceste investiții, TeraPlast vrea să apeleze și la schemele din PNRR.

În paralel, compania a convocat acționarii în data de 28 aprilie, pentru a aproba distribuirea unor dividende în valoare de 32,7 mil. lei, din profiturile trimestrelor II, III și IV ale anului trecut. TeraPlast a încheiat 2021 cu un profit net total de 323,5 mil. lei, care include și sumele aferente exit-urilor realizate pe parcursul anului.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*