Țiriac Energy și-a luat brandul între picioare și a plecat din Bistrița

Țiriac Energy și-a luat brandul între picioare și a plecat din Bistrița

Antreprenoarea Ioana Ciosan a renunțat la franciza Țiriac Energy cu care opera fosta benzinărie Gomar, de la intrarea în Viișoara, și continuă afacerea cu un brand propriu: Bestoil Energy.

La nici un an de când Țiriac Energy, divizia de energie a Grupului Țiriac, a pus piciorul în Bistrița, printr-o companie locală francizată, numele cunoscutului om de afaceri dispare de pe siglă. Ceva nu a funcționat în relația dintre francizor și francizat și afacerea este continuată acum sub brand propriu de bistrițeanca Ioana Ciosan, prin SC Bestfood Non Stop SRL (fosta Best Oil Energy Nonstop).

Antreprenoarea, cu afaceri în comerț care se întind în județele Bistrița-Năsăud și Maramureș, a avut în 2018 venituri de 2,8 milioane euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.

Țiriac Energy anunța în 2017 că urmează să deschidă un lanț de 200 de benzinării la nivel național. Dintre acestea, 150 de stații ar fi trebuit să fie self-service și amplasate în zone strategice cum ar fi parcările marilor supermarket-uri. Celelalte 50 de stații ar fi fost în sistem de franciză, cu parteneri locali, rebranduite sub umbrela Țiriac Energy Sincro. Franciza de la Bistrița a fost printre primele din țară.

 

Categories: Business in top

About Author