Transilvania Broker propune investitorilor dividende de 10 mil. lei!

Transilvania Broker propune investitorilor dividende de 10 mil. lei!

Transilvania Broker, unul dintre cei mai mari brokeri de asigurare din România, propune acționarilor dividende în valoare de 10 mil. lei din profitul anului trecut – a anunțat compania într-un raport către Bursa de Valori București.

Dividendul brut/acțiune propus este de 2,0 lei, compania fiind una dintre cele mai performante de la Bursa de Valori. Decizia va fi luată prin vot, în Adunarea Generală Ordinară și Extraordinară a Acţionarilor din 26/27 aprilie 2023. O parte din profitul realizat, 3,57 mil. lei, va rămâne nerepartizat. Din anul 2018 până în prezent, societatea a plătit anual dividende, cu o rată de distribuire a dividendului situată în proximitatea valorii de 80% din profitul net.

În aceeași ședință, printre altele, va mai fi prezentat și supus spre aprobare Bugetul de Venituri și Cheltuieli aferent exercițiului financiar 2023.

Transilvania Broker de Asigurare, cu un rulaj de cca. 130 mil. lei în 2022, este deținută de Gabriel Login (42,1%), Dan Niculae (26,45%), persoane fizice (26,74%) și persoane juridice (4,69%), conform datelor BVB.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*