TRANSMIXT face 4,5 mil. de călătorii pe an numai în Bistrița

TRANSMIXT face 4,5 mil. de călătorii pe an numai în Bistrița

De transportul în comun în municipiul Bistrița și în localitățile componente se ocupă încă din anul 2009 firma Transmixt. Anual firma de transport în comun face peste 4,5 mil. de călătorii în municipiu și în cele șase localități aparținătoare. 

“Transportul în comun reprezintă una din soluțiile eficiente la traficul auto tot mai aglomerat din Bistrița! Transmixt Bistrița înregistrează peste 4,5 milioane de călătorii/an în Municipiul Bistrița, iar un transport public bine pus la punct și organizat este cea mai bună soluție la reducerea poluării și diminuarea valorilor de trafic pe care le înregistrăm acum în oraș. Pe aceste considerente, proiectele „Linia Verde” – cu cele 10 autobuze electrice și “Pistele pentru Cicliști” – cu cei peste 50 de km de piste pentru biciclete, sunt foarte importante pentru comunitatea din Bistrița!, anunță viceprimarul Cristian Niculae.

Niculae s-a întâlnit ieri cu reprezentanții firmei de trnasport în comun, întrunire la care au participat și șeful Direcției de Servicii Publice Bistrița – Ioan Crețiu, șeful Poliției Locale Bistrița – Florin Frandeș și  șeful Serviciului Transporturi din cadrul Direcției de Servicii Publice Bistrița – Vasile Țâțan. Viceprimarul spune că în cadrul întâlnirii s-a discutat despre găsirea unor soluții concrete care să ajute la fluidizarea traficului, despre îmbunătățirea infrastructurii în stațiile de autobuz și la capetele de linie.

“A fost o discuție foarte constructivă, în care s-au ridicat probleme curente și s-au oferit soluții la unele din problemele ridicate de șoferii de la Transmixt Bistrița”, mai spune Cristian Niculae.

În fiecare an Primăria Bistrița decontează aproximativ 3 mil.lei către TRansmixt pentru călătoriile gratuite de care beneficiază pensionarii, elevii și profesorii din localitățile componente care au abonament și veteranii de război.

Categories: Business in top

About Author