Transportatorii de mărfuri, scutiți de rovignietă și taxă de pod

Transportatorii de mărfuri, scutiți de rovignietă și taxă de pod

Propunerea aparține grupului parlamentar UDMR și vine ca măsură menită să sprijine transportatorii afectați de criza generată de COVID-19. Dacă va fi aprobată, scutirea va fivalabilă pe întreg anul 2019.

Se scutesc temporar de la plata tarifului de utilizare și a tarifului de trecere prevăzute de Ordonanța Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România, aprobată cu modificări și completări de Legea 424/2002 pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 15/2002 privind introducerea unor tarife de utilizare a infrastructurii de transport rutier, cu modificările și completările ulterioare, denumită în continuare Ordonanța, vehiculele de transport marfă și vehiculele mixte definite la art. 1 alin. (l) lit, a2), respectiv lit. a3) din Ordonanță, transporturile de marfă de orice categorie, cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone”, se arată în proiectul de hotărâre inițiat de grupul UDMR.

Dacă proiectul de lege va primi undă verde, scutirea va fi valabilă până în 31 decembrie. În ceea ce îi provește pe transportatorii care au achitat deja tariful de utilizare beneficiază de o durată de utilizare care excede data de intrare în vigoare a noilor prevederi, iar din 1 ianuarie 2021 vor utiliza diferența de perioadă corespunzând duratei neutilizate,

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*