Transportatorii din județ conduc afaceri de zeci de milioane cu profit mic

Transportatorii din județ conduc afaceri de zeci de milioane cu profit mic

Deținută 100% de compania Filadelfia, firma Tabita Tour rămâne pe primul loc în topul transportatorilor din județ. Asta, dacă ne referim la cifra de afaceri pe care au raportat-o proprietarii anul trecut: 72,4 mil.lei.

Tabita Tour prestează servicii de transport intern și extern pentru persoane, transport colete și servicii de închirieri autocare. A fost fondată în anul 2002 și are sedii în mai multe județe din țară: Bistrița-Năsăud, Timiș. Arad și Hunedoara. Societatea are aproape 300 de angajați și conform raportului de anul trecut a avut un profit de 2,6 mil.lei.

Firma antreprenorului Melente Horoba e pe locul doi și se ține tare după ce în ultimii ani a investit milioane de euro în parcul auto. Transmixtul are peste 100 de mașini care lucrează zilnic, firma ocupându-se de transportul în comun în municipiul Bistrița și localitățile componente, asigură și curse județene cu autocarul și are o mulțime de contracte cu mai multe instituții și firme din județ cărora le asigură transportul angajaților sau al elevilor. Cifra de afaceri raportată la finalul lui 2018 trece de 25 mil.lei, iar profitul depășește 800.000 lei.

Exmitiani (Ani Tour) este o altă firmă cunoscută din domeniul transportului de călători. Dumitru și Daniel Ani conduc o afacere de 10,6 mil.lei care anul trecut le-a adus câștiguri de 62.000 lei. Ani Tour asigură transport intern și internațional pe rutele Ungaria, Austria, Italia, Franța și Spania și are peste 90 de angajați.

Nordika Travel este o firmă înființată în 2014 la Târlișua. Cătuna Axente, proprietarul companiei are aproape 50 de angajați și o cifră de afaceri ce trece de pragul de 10 mil.lei care în 2018 i-a adus profit de doar 2.300 lei.

O altă firmă din domeniul transportului de persoane, care asigură curse săptămânale pe rutele Spania, Franța, Austria, Anglia, Irlanda și Blegia este Matei Unitrans. Compania este deținută de soții Sigartău Matei și Nicoleta și a fost înființată în anul 2004. Cifra de afaceri a familiei Sigartău trece de 8 milioane de lei, iar în cadrul firmei lucrează 30 de persoane.

Trăgând linie și calculând câți bani au făcut în urma activității  pe care au desfășurat-o, anul trecut primii cinci transportatori din județ au avut profit destul de mic, doar 3,5 mil.lei în total.

Categories: Business in top

About Author