Cehii de la Wood&Company recomandă „cumpărare“ la TeraPlast Bistriţa

Cehii de la Wood&Company recomandă „cumpărare“ la TeraPlast Bistriţa

Analiştii socie­tății de brokeraj cu sediul în Praga şi care la bursa de la Bucureşti are o cotă de piaţă de 6,2%, Wood&Company, recomandă „cumpă­rare“ de acţiuni ale procesatorului de PVC Teraplast Bistriţa. Aceștia estimează un preţ-ţintă de 0,437 lei pe acţiune pentru următoarele 12 luni, mai mare cu 40% faţă de cel de tran­zacţionare din prezent.

“Ne place TeraPlast pentru con­cent­rarea sa pe creştere, atât organică, cât şi prin achiziţii. Din 2015 şi până în 2019 compania a crescut cu 25% pe an (16% excluzând achiziţia Wetterbest), pentru a ajunge la venituri de 975 milioane de lei. După trei ani în care compania a implementat un program de investiţii masive, în total de 230 mil. lei, credem că aceasta îşi va continua expansiunea dinamică“, se arată într-un raport al Wood&Company semnat pe 8 iulie 2020.

Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător român de materiale de construcții. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass,TeraPlast Recycling si TeraPlast Ungaria.

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. În cadrul evaluării Vektor în baza a 15 criterii de comunicare în relația cu investitorii, efectuată de ARIR, TeraPlast a obținut nota maximă, 10.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*