Compania bistrițeană Transilvania Broker și-a majorat profitul cu 17,2% în 2019

Compania bistrițeană Transilvania Broker și-a majorat profitul cu 17,2% în 2019

Transilvania Broker de Asigurare S.A. a încheiat anul 2019 cu creșteri pe toate planurile. Conform rezultatelor preliminare publicate în data de 25 februarie 2020 pe site-ul Bursei de Valori București, profitul net și-a menținut creșterea de peste 17% înregistrată în fiecare trimestru al anului trecut, în timp ce cheltuielile au fost eficientizate. Mai mult decât atât, compania a acordat dividende cu un randament foarte bun pentru al 3-lea an consecutiv de la listarea la bursă.

La finalul lui 2019, Transilvania Broker a înregistrat un profit net de 4.639.774 lei, reprezentând o creștere de 17,2% față de anul 2018. Aceasta se datorează atât unei măriri semnificative a veniturilor, de 13,7%, cât și datorită eficientizării cheltuielilor din acest an. Astfel, principalele obiective de investiție ale companiei, creșterea rețelei de colaboratori și intensificarea activității de marketing au dus la majorări ale cheltuielilor de 15,7% în cazul comisioanelor datorate asistenților, respectiv 35% pentru cheltuielile de protocol, reclamă și publicitate. În același timp, cheltuielile cu celelalte servicii prestate de terți au scăzut cu 17,4% pe fondul încheierii unor proiecte informatice.

Anul 2019 a marcat al treilea an consecutiv în care compania a acordat dividende acționarilor, de la listarea la bursă în 2017. Astfel, în data de 20 iunie 2019 au fost acordate dividende în valoare de 3,96 milioane lei. Mai mult, valoarea brută a acțiunii a înregistrat o creștere de 0,24 lei față de anul trecut, ajungând la 1,28 lei/acțiune.

Investițiile din 2020 vor fi concentrate pe două direcții – anunță compania: dezvoltarea unei platforme online de tip e-commerce pentru emiterea facilă a unor tipuri de asigurări și întărirea brandului (prin atragerea și loializarea clienților și a colaboratorilor cu experiență, precum și prin eforturi de standardizare si profesionalizare a modului de lucru din francizele Transilvania Broker. Toate acestea vor veni în completarea noului site al companiei, ce urmează să fie lansat până la jumătatea lunii martie.

Despre Transilvania Broker de Asigurare

Transilvania Broker a fost fondată în 2006 la Bistrița, unde are și sediul central, și se află în topul brokerilor de asigurare din România. Acționarii principali ai companiei sunt Gabriel Login (45,92%) și Dan Niculae (30,68%), acesta din urmă ocupând și funcțiile de director general și președinte al Consiliului de Administrație.

 

 

 

 

Categories: Brands, Business in top

About Author