Un incubator de 18.000 de euro a ajuns la Spitalul Județean

Un incubator de 18.000 de euro a ajuns la Spitalul Județean

Organizația Salvați Copiii a donat Spitalului Județean de Urgență Bistrița un incubator performant în valoare de 18.000 euro. Noul echipament este necesar pentru salvarea micuților care se nasc prematur șiau greutate foarte mică sau a nou-născuților cu probleme de sănătate grave.

Incubatorul donat de Organizația Salvați Copiii va ajunge pe Secția de Neonatologie a Spitalului Județean unde anul trecut, în luna noiembrie, a fost adus, tot prin intermediul aceleiași organizații, un ventilator neonatal cumodul HFO în valoare de 23.800 euro.

Echipamentele sunt de mare folos pentru că îi ajută pe cei din spital să salveze nou-năascuții cu probleme. În Bistrița-Năsăud rata mortalității la nou-născuți este de 6/1000, foarte aproape de media națională care este de 6,5/1000.

„Îngrijirea nou-născuților cu greutate mică și foarte mică lanasștere, precum și a nou-născuților cu probleme majore de sănătate necesită o tehnologie medicală avansată. De aceea, dotarea secțiilor de nou-născuți cu aparatură și echipamente performante pentru salvarea micilor noștri pacienți este o necesitate”, a explicat astăzi la o conferință de presă șeful Secției Neonatologie, dr. Aurelia Tanca.

OrganizațIa Salvați Copiii a donat până în prezente 630 de echipamente medicale care au ajuns în 93 de maternități din țară, valoarea donațiilor fiind de aproximativ 5 mil.euro. Toată aparatura este achiziționată cu bani donați de la companii sau persoane fizice.

 

Categories: Local

About Author