Vin dotări de peste 6,7 mil. lei pentru 37 de unități de învățământ din Bistrița

Vin dotări de peste 6,7 mil. lei pentru 37 de unități de învățământ din Bistrița

Primăria Bistrița investește peste 6,7 milioane lei, cu finanțare din PNRR, pentru dotări în unitățile de învățământ din oraș. Licitația pentru desemnarea unui furnizor a fost anunțată pentru data de 28 martie a.c.

Prin proiect, Primăria Bistrița dorește dotarea unui număr de 2 colegii naționale, 1 colegiu tehnic, 6 licee, 6 școli gimnaziale, 1 școală primară, 21 de grădinițe și Palatul Copiilor din oraș, cu echipamente IT, mobilier, materiale didactice și sportive. Practic, vor fi dotate 23 de laboratoare de informatică, 367 de săli de clasă cu echipamente IT, 317 săli de clasă cu mobilier, 23 laboratoare de fizică/chimie/biologie, 17 cabinete, 14 săli de sport și 6 ateliere de practică.

Principalele dotări menționate în proiect sunt: display-uri interactive, sisteme all-in-one, laptop, sisteme desktop+monitor, sisteme audio, multifuncționale, camere pentru videoconferințe, tablete, mobilier specific, materiale didactice și digitale, echipamente pentru sălile de sport și pentru atelierele de practică.

Investiția este asigurată din fondurile PNRR, contractul de finanțare fiind semnat în 2023.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*