Doi constructori bistrițeni au câștigat reabilitarea unui spital din Satu Mare

Doi constructori bistrițeni au câștigat reabilitarea unui spital din Satu Mare

Constructorii FAR Foundation, Campeador – ambii din Bistrița-Năsăud – și Sfera Con din Sibiu – vor face împreună lucrările de reabilitare energetică a spitalului din Negrești Oaș (județul Satu Mare), o investiție de peste 39 mil. lei, realizată prin PNRR.

Consiliul Judeţean Satu Mare a demarat acum doi ani un proiect de investiţii de 39,1 mil. lei (aproximativ 7,9 mil. euro), finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), ce prevede creşterea eficienţei energetice a clădirii spitalului orăşenesc din Negreşti-Oaş, aflat în subordinea forului judeţean. Lucrările de reabilitare energetică vor viza 5 corpuri ale clădirii spitalului nou.

Investiţia presupune lucrări de închideri exterioare, compartimentări interioare, finisaje interioare şi exterioare, înlocuire de tâmplării, de instalaţii de încălzire, de apă caldă, instalaţii electrice şi instalaţii de oxigen. Iluminatul va fi asigurat cu corpuri tip LED.

De asemenea, vor fi înlocuite lifturile, clădirea va fi termoizolată la exterior şi va fi montat un sistem fotovoltaic. Licitația a fost câștigată de asocierea dintre companiile Far Foundation (deținută de Alexandru Farcaș), Sfera Con din Sibiu şi Campeador (controlată de Nelu Larionesi). Durata de prestare a întregului contract este de 16 luni, din care 4 luni sunt prevăzute pentru proiectare.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*