Zona lacului MHC, o nouă zonă de picnic și relaxare a orașului Bistrița

Zona lacului MHC, o nouă zonă de picnic și relaxare a orașului Bistrița

Ioan Turc a anunțat că Bistrița va avea încă o zonă de relaxare și de picnic, în anotimpul cald, în zona lacului MHC.

”Zona MHC va arăta cu totul și cu totul deosebit, va fi o oază de relaxare în aer liber pentru bistrițeni, acolo gândim și o anumită clădire care va arăta într-un anumit mod, care va fi construită din materiale prietenoase cu mediul. Vom avea zonă de picnic. Știu că bistrițenilor le place să iasă și să-și facă un grătar în aer liber, iar Pădurea Schullerwald e asaltată vara, așa că avem nevoie de mai multe centre de acest fel.” – a spus Turc într-o emisiune la AS TV. 

Primarul a adăugat că, în urma unor discuții cu proprietarul lacului, care nu locuiește în Bistrița, s-a ajuns la o înțelegere cu privire la dezvoltarea zonei. 

Proprietarul lacului MHC, care nu locuiește în Bistrița, m-a contactat în legătură cu un anumit lucru, am avut o discuție cu dânsul și l-am rugat ca, în contextul în care Primăria face o investiție mare în zona MHC, să facă și domnia sa o investiție pentru ca lacul să poată intra în circuitul de agrement. Acolo poți avea hidrobiciclete, bărcuțe, adică putem să integrăm foarte bine lacul într-o zonă de relaxare”, a spus primarul. 

Reamintim că încă din anul 2005, Primăria Bistrița s-a judecat pentru zona de agrement Lac, dar magistrații au atribuit patrimoniul către Hidroelectrica, care a întăbulat ulterior terenul. În 2013 MHC Bistriţa a fost cumpărat de firma Mineral Oil SRL din Braşov.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*