10 mil. lei dividende la PRODVINALCO Cluj. Aproape o treime ajung la 2 acționari bistrițeni

10 mil. lei dividende la PRODVINALCO Cluj. Aproape o treime ajung la 2 acționari bistrițeni

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor (A.G.O.A) de la PRODVINALCO va decide în 27 aprilie distribuirea de dividende în valoare de 10 milioane lei. Între cei care se vor capitaliza sunt și doi bistrițeni, acționari importanți la producătorul de băuturi alcoolice din Cluj.

Acționarii vor mai aproba situațiile financiare din 2020, rezultatele auditului extern și aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru 2021.

Prodvinalco (listată la BVB) este controlată de patru acționari mari, doi clujeni și doi bistrițeni. Mircea Todea și Vasile Albon dețin 25,3%, respectiv 23,5% din acțiuni. Bistrițenii Viorel Hosu și Alin Moraru (care a moștenit pachetul în urma succesiunii după tatăl său, Constantin Moraru, născut în Vermeș) dețin 15,5%, respectiv 15,1% din acțiuni.

În urma ședinței AGA, Hosu va încasa dividende în valoare de 1,56 mil. lei, iar Moraru cca. 1,51 mil. lei. Antreprenorul Viorel Hosu derulează afaceri imobiliare în Cluj-Napoca și este asociat sau acționar în mai multe companii din Bistrița-Năsăud, Cluj sau Sibiu. Una dintre ele este Stil Proiect SA, care deține fosta clădire a Proiectărilor de pe str. Ursului din Bistrița.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*