Grupul MedLife vrea să investească în Bistrița. Va fi o achiziție sau construcție de la zero?

Grupul MedLife vrea să investească în Bistrița. Va fi o achiziție sau construcție de la zero?

MedLife, cel mai dinamic jucător din piaţa românească de servicii medicale, cu peste 860 mil. lei cifră de afaceri, a pus ochii și pe Bistrița în planurile de dezvoltare ale companiei, existând varianta unei achiziții sau cea a unei investiții de la zero.

„Dacă este o companie sănătoa­să, antreprenorială, atunci ne putem aşeza la masă cu dânşii. (…). Sunt şi criterii de performanţă, dar dimen­siu­nea nu este cea mai importantă. (…) Pe termen lung, noi ne-am diversificat tot timpul. Am luat şi companii mul­tidisciplinare şi companii de nişă. Totodată, mai există câteva pete albe pe harta României în care va trebui să fim prezenţi. Ori creştem prin dezvoltare organică, ori prin a­chi­ziţii.“ a spus Dan Si­mu­lescu, directorul de dez­voltare din cadrul MedLife. Printre zonele menționate în care s-ar mai putea orienta investiţiile MedLife în perioada următoare se numără Suceava, Bistriţa, Călăraşi, Ialomiţa şi Giurgiu.

„După aceea, ne ducem în afară. Ne uităm spre vecini prima dată. Cert este că dacă doar aştepţi momentul potrivit, acesta poate să nu vină niciodată.“ – a precizat Simulescu.

Grupul MedLife este operatorul cu cel mai mare portofoliu de achiziţii în zona medicală din România, com­pa­nia investind masiv în creşterea reţelei în ultimul deceniu. MedLife (simbol bursier M) a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit net de 45,6 milioane de lei, la o cifră de afaceri consolidată de 860 de milioane de lei, în urcare cu 27%, evoluţie bazată pe creşterea organică a liniilor de business şi pe achiziţii.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*