2021, an cu recorduri pentru ROMBAT

2021, an cu recorduri pentru ROMBAT

Rombat Bistrița, singurul producător integrat 360O de baterii auto din România, își consolidează poziția de lider pe piața locală de profil și încheie anul 2021 cu două recorduri: vânzările de baterii noi, dar și cea mai mare cantitate de plumb recuperată și reintrodusă în procesul de fabricație.

Compania a vândut anul trecut, pe piețele pe care activează, 2,65 milioane de baterii auto, în creștere cu 15% față de anul anterior. Tot în 2021, Rombat, care deține la Copșa Mică o capacitate pentru reciclarea bateriilor uzate, a recuperat aproximativ 13.000 de tone de plumb din bateriile uzate colectate din piață. Pentru 2022 compania și-a setat mai multe investiții pentru extinderea capacității de producție, reducerea amprentei de carbon și lansarea de produse/soluții destinate clienților interesați de facilități de producere a energiei verzi.

În 2022, Rombat investește într-un parc de panouri fotovoltaice, ca parte a planului de reducere a amprentei de carbon. Planurile companiei vizează și lansarea de produse/soluții destinate clienților interesați de facilități de producere a energiei verzi.   

2021 a fost deopotrivă un an al recordurilor dar și al provocărilor. Am vândut, în cifre consolidate, cu 15% mai multe baterii noi decât în anul anterior și am reușit să creștem cantitatea de plumb recuperată din bateriile uzate până la aproape 13.000 de tone. Am dezvoltat parteneriate noi, am avut colaborări bune și am continuat investițiile în cercetare. În același timp, 2021 a fost, credem noi, anul cu cele mai multe provocări în business, pentru depășirea cărora a trebuit să găsim soluții în timp real, să le punem rapid în practică, să rămânem conectați la piață și, în același timp, să fim foarte flexibili.  Ne bucurăm că ne-am menținut nivelul de excelență operațională cu care i-am obișnuit pe clienții direcți OEM*, acesta fiind un indicator extrem de important al performanței în industria noastră. Suntem mândri că, recent, compania noastră a primit certificatul Q1 Ford, care atestă standardul de excelență ca  furnizor OEM și, de asemenea, ne onorează parteneriatul pe care îl avem de peste 25 de ani cu grupul Dacia-Renault-Nissan”, a declarat Alin Ioaneș, CEO Rombat.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*