Acționarii IPROEB și-au propus dividende de peste 6 milioane lei, deși profitul a intrat la apă în 2017

Acționarii IPROEB și-au propus dividende de peste 6 milioane lei, deși profitul a intrat la apă în 2017

Acționarii IPROEB SA Bistrița vor încasa în total peste 6 milioane lei (cca. 1,3 milioane euro) ca dividende, confom deciziei Consiliului de Administrație (CA) al companiei luată acum două zile. Decizia trebuie votată în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) din 24 aprilie 2018, iar plata se va face la finalul lunii august.

 CA al IPROEB a stabilit ca profitul net din 2017, în valoare de 2,16 milioane lei, să fie repartizat ca dividende acționarilor. De asemenea, membrii CA au decis schimbarea destinației rezervelor constituite ca surse proprii de finanțare din profitul net aferent perioadei 2013-2016, în valoare de 3,86 milioane lei, și distribuirea sumei către acționari.

Tot în AGA din aprilie vor fi prezentate și aprobate rapoartele de audit intern și extern și situațiile financiare pentru anul financiar 2017. În plus, vor fi aprobate bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2018, planul de investiții, nivelul de creditare, noul CA (și retribuțiile membrilor săi) și Contractul Colectiv de Muncă pentru acest an.

Principalii acționari ai IPROEB sunt companiile Electromontaj SA București (33,37%) și Celco SA  Constanța (10,63%), ambele deținute de constănțenii Niculae și Ion Dușu, considerați între cei mai bogați antreprenori din județul lor. Aceștia mai dețin câteva hoteluri în Neptun și Mamaia și controlează afaceri în domeniul serviciilor în Portul Constanța.

Până la data de 3 aprilie, bistrițeanul Ioan Chiciudean va rămâne director general și președinte al CA la IPROEB. După această dată, el nu va mai putea cumula cele două funcții, potrivit unor reglementări interne impuse de acționarii principali.

Compania bistrițeană, unul dintre marii producători de cabluri pentru industria energetică, nu s-a simțit extraordinar în 2017, obținând un profit net de, iată, 2,16 milioane lei, mai puțin decât jumătate față de 2015 și 2016. În fiecare din acei doi ani IPROEB a depășit 4,6 milioane lei

Categories: Business in top

About Author