Acționarii Jupânu’ luptă să redreseze corabia, însă gradul de îndatorare e periculos de ridicat

Acționarii Jupânu’ luptă să redreseze corabia, însă gradul de îndatorare e periculos de ridicat

Procesatorul de carne AGRO INVEST PROD, deținut de familia Moldovan din Bistrița, a reușit în ultimele trei luni să-și achite datorii de 0,7 milioane lei către ANAF, dar datoriile către bugetul de stat ale COMBIS, cealaltă firmă importantă din grup, au crescut la 3,2 milioane lei.

Datoriile totale ale AGRO INVEST către bănci, furnizori și alți creditori se apropie însă de 51 milioane lei, adică 62% din cifra de afaceri a anului 2016. În cealaltă firmă, la COMBIS, datoriile totale se apropie de 28 de milioane lei, adică peste 40% din cifra de afaceri din 2016, care a fost de 67,2 milioane lei. Acționarii fabricii de mezeluri care produce sub brandul de la Jupânuau decis în octombrie înlăturarea din conducere a administratorului și totodată director comercial, doamna Oana Mare. Locul acesteia va fi asigurat chiar de Ioan Moldovan, care, alături de soția sa Maria, controlează compania.

Cele două firme ale familiei Moldovan care funcționează în industria cărnii, Agro Invest Prod și Combis, au împreună 333 angajați și rulaj de peste 150 milioane lei. Veniturile celor două companii a crescut în ultimul an, însă și datoriile, iar profiturile s-au menținut infime.

 

Categories: Business in top

About Author