Afacerea de nișă a unui bistrițean vine să ia durerile de cap ale companiilor cu flote auto

Afacerea de nișă a unui bistrițean vine să ia durerile de cap ale companiilor cu flote auto

Experiența de câțiva ani în vânzări de asigurări și o idee promițătoare de business l-au îndemnat pe bistrițeanul Adrian Rareș Șimon, în 2019, să înceapă o afacere proprie. După doar 3 ani, tânărul de 31 de ani rulează cca. 500.000 lei cu o marjă de profit de cca. 30% și vrea să se dezvolte.

Într-o eră în care oamenii consumă din ce în ce mai mult, dar nu mai au timp și răbdare să se ocupe de „birocrația” aferentă consumului, unii întreprinzători au găsit o nișă bună pentru business, venind să asigure toate acele servicii care care provoacă dureri de cap oamenilor de rând.

“Afacerea noastră – RARA SIM Company – e foarte simplă. Pe de-o parte, oamenii sau companiile achiziționează autovehicule, dar nu mai au timp să se informeze și să alerge după documente, să pregătească dosare, să stea la cozi. Vă imaginați că o companie cu o flotă auto serioasă ar trebui să angajeze o persoană fulltime care să se ocupe doar de asta. Cum înmatriculăm, cum radiem, ce documente avem nevoie, când avem programare, când facem RAR-ul, cine ne traduce brief-ul dacă achizițiile vin din străinătate, cu cine facem asigurări, cine ne ține o evidență a acestora, cine ne anunță când expiră etc? Sunt o mulțime de probleme care dau dureri de cap și aici venim noi cu soluții complete. Decât să plătească o persoană fulltime să se ocupe cu asta, ne contactează pe noi și externalizează aceste servicii. Mult mai ieftin și mai eficient!” – explică Adrian Rareș Șimon.

RARA SIM are clienți tot mai numeroși din zona de business – cum ar fi ROMBAT, BistriVet, Urbana, Riviera Residence, Inst Nistor – care au înțeles beneficiile de a externaliza serviciile de îmatriculări/radieri auto, obținere numere provizorii, servicii complete RAR, asigurări, traduceri, publicări în Monitorul Oficial (pierderi acte), publicări în ziare naționale pierdere acte etc.

“Lucrăm mult și cu persoane fizice, evident, însă țelul nostru este atragem în portofoliul de clienți cât mai multe companii care au flote auto și au nevoie de astfel de servicii. Partenerul nostru pe zona de asigurări, Professional Broker, este în plină dezvoltare și el și vine cu oferte bune pentru toate tipurile de polițe emise. După 3 ani de muncă, astăzi suntem în poziția fericită de a funcționa, cu 4 angajați și mulți colaboratori, într-un sediu aflat în proprietatea noastră, situat în Bistrița, pe Andrei Mureșanu, la nr. 3 . Există și competiție, e adevărat, însă noi vrem să ducem afacerea la un cu totul alt nivel, privim foarte profesionist ceea ce facem.” – a mai spus antreprenorul. (P)

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*