Aflat în insolvență, grupul Combis-Agro Invest-Coroana de Aur propune planuri de reorganizare ale afacerilor

Aflat în insolvență, grupul Combis-Agro Invest-Coroana de Aur propune planuri de reorganizare ale afacerilor

Grupul de firme Combis – Agro Invest – Hotel Coroana de Aur, intrat în insolvență la finalul anului 2019, pregătește planuri de reorganizare ale celor trei companii, încercând să evite varianta falimentului. Acționarii firmelor au votat recent în AGA să întocmească planurile de reorganizare ale afacerilor, care vor trebui aprobate de instanță, și l-au desemnat pe Ioan Moldovan administrator special în fiecare dintre cele trei companii.

Deciziile de a merge înainte cu planuri de reorganizare ale companiilor au fost luate în AGA din 27 noiembrie 2019 pentru Agro Invest Prod și Hotel Coroana de Aur și în AGA din 17 decembrie pentru Combis. Acționarii nu au stabilit nicio remunerație pentru administratorul special desemnat, Ioan Moldovan.

Următorul termen în dosarul comun al grupului de firme aflat pe rolul Tribunalului Bistrița-Năsăud este stabilit pe 5 februarie.

Grupul de firme controlat de familia Moldovan (cu afaceri în industria cărnii și turism) s-a cerut în insolvență în noiembrie 2019, deși două dintre firme (Combis și Hotel Coroana de Aur) înregistraseră profit consistent în anul anterior. Ba chiar, Combis avusese cel mai mare profit din istoria companiei, 3,7 mil. lei. Cele trei firme se scuturaseră de datoriile către stat care se adunaseră în ultimii ani și afacerile păreau să meargă pe un trend pozitiv. Presiunea creditorilor din mediul privat – care nu au fost cunoscuți decât la înregistrarea dosarului de insolvență – a determinat însă familia Moldovan să ceară insolvența în grup a celor trei companii.

Înainte de acest moment, o parte consistentă din afacerile grupului a fost mutată pe alte două companii ale familiei, Agro Carn Food Company și Agro Carn Food, care au cumulat în 2018 afaceri de cca. 40 mil. lei.

CITR (fosta Casă de Insolvență Transilvania) este practicianul care se ocupă tehnic de insolvența celor trei firme bistrițene.

Categories: Business in top

About Author