Alexandra ȘICA, TeraPlast: Trecem de la o strategie axată doar pe business, la una ce include și sustenabilitatea!

Alexandra ȘICA, TeraPlast: Trecem de la o strategie axată doar pe business, la una ce include și sustenabilitatea!

Tranziția la economia verde presupune și o tranziție de strategie, adică trecem de la strategia clasică, axată doar pe business și pe indicatori pur financiari, la o strategie care integrează și sustenabilitatea – a spus Alexandra ȘICA, PR & IR Manager TeraPlast, la ROMANIAN SUSTAINABILITY FORUM, organizat de Financial Intelligence.

Alexandra Șica a vorbit apoi despre ceea ce a făcut Teraplast până acum: ”Recent, am investit în extinderea capacității de reciclare. Anul trecut, am preferat să cumpărăm energie verde, avem o centrală fotovoltaică, investim într-una nouă, astfel încât să continuăm să avem avantaje, instrumente prin care să ne reducem amprenta de carbon. Am investit în ambalaje biodegradabile”.

Ea a spus că, deși plastic este un cuvânt non-grata în discuțiile despre sustenabilitate, există totuși o diferență între plasticurile pe care le folosim câteva minute și o țeavă care se îngroapă și care are durată de viață de 50 de ani: ”Acolo unde există alternative – materiale biodegradabile, plastic reciclat, noi o să fim primii care spunem că trebuie să folosim alternativa. Trebuie însă să fim realiști, dacă stăm să ne gândim la viața noastră ca indivizi de zi cu zi, nu am avea același confort fără plastic. Provocarea însă este cum să închidem cercul, cum să îl folosim responsabil, să-l recuperăm și să facem ceva cu el, să nu ajungă să fie îngropat. Dacă ne uităm la statistici, sunt niște cantități imense de plastic de toate felurile care ajung în gropile de gunoi, ajung să fie îngropate și nu numai în Europa, ci în lume. Teraplast Recycling, fabrica noastră de reciclare, este cel mai mare producător de PVC reciclat micronizat din Europa. Cu toate astea o cantitate semnificativă din materia primă, respectiv deșeuri din PVC rigid, suntem nevoiți să o cumpărăm din străinătate. Este nevoie de oportunități de finanțare de la stat sau de la bănci, dar în același timp, ține și de interesul și prioritatea pe care o dă compania sustenabilității.”

Despre TeraPlast

Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack și Somplast. Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. Acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință BET al Bursei de Valori București și, din septembrie 2021, în indicii Small Cap și Global All Cap ai FTSE Russell. În cadrul evaluării Vektor în baza a 12 criterii de comunicare în relația cu investitorii, efectuată de ARIR, TeraPlast a obținut nota maximă, 10, pentru al patrulea an consecutiv.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*