Alexandru Stânean, CEO al TeraPlast: Toate fabricile funcţionează în parametrii bugetaţi

Alexandru Stânean, CEO al TeraPlast: Toate fabricile funcţionează în parametrii bugetaţi

Cel mai mare producător de materiale de construcții nu a fost afectat de criza pandemiei care afectează la această oră toate sectoarele private din țară. Reprezentanții TeraPlast spun că nu au întâmpinat probleme în ceea ce privește cererea de materiale.

În prezent, toate unităţile de producţie ale grupului funcţionează în parametrii bugetaţi şi nu există fluctuaţii semnificative ale cererii din piaţă. Am identificat furnizori alternativi de materii prime pentru a asigura continuitatea producţiei. Deşi avem furnizori tradiţionali în zonele cele mai afectate ale Europei (Italia, Germania), activitatea lor nu este afectată de epidemia de Coronavirus, existând disfuncţionalităţi doar la nivelul logisticii, dar fără impact semnificativ deocamdată”, spune Alexandru Stânean, CEO al grupului TeraPlast.

Alexandru Stânean a mai precizat că, de aproximativ două săptămâni, s-au dotat sediile cu dezinfectanţi, s-au luat măsuri pentru a evita aglomeraţia la locul de muncă şi pe durata transportului, s-au adoptat proceduri noi privind interacţiunile cu terţi precum transportatori, parteneri.

„Considerăm însă că, în egală măsură, avem responsabilitatea de a asigura continuarea activităţii şi deci locurile de muncă ale angajaţilor noştri şi sursele de venit pentru familiile lor. De exemplu, în data de 13 martie 2020, din informaţiile pe care le avem la dispoziţie, din cei 1.270 de angajaţi ai Grupului, din România şi Serbia niciunul nu era în concediu de boală pentru gripă sau alte infecţii respiratorii, 1.182 erau prezenţi la serviciu şi 7 lucrau de acasă. 61 erau în concediu de odihnă legal, conform programărilor, iar 31 de colegi (2,5% din total) erau în concediu medical pentru afecţiuni nelegate de epidemia de Coronavirus. În aceeaşi zi ne-au sosit 39 de camioane cu materii prime şi am expediat către clienţii noştri 144 de camioane cu produse finite”, mai spune Alexandru Stânean.

Grupul TeraPlast are în total 1.270 de angajaţi, atât în România, cât şi în Serbia, unde de asemenea are o fabrică.

„Este nevoie ca şi statul să adopte măsuri adecvate faţă de piaţa de construcţii, precum: să continue programele de investiţii cu fonduri europene şi să plătească constructorii pentru lucrările executate. Mai bine cheltuim 15% dintr-o lucrare (restul de 85% venind din bani europeni) decât să plătim 100% din ajutoarele de şomaj sau ajutoarele sociale celor care, în această perioadă dificilă, rămân fără loc de muncă”, mai spune Alexandru Stânean.

TeraPlast Bistriţia (TRP), lider al pieței din România în ceea ce privește producerea de materiale de construcţii este controlat de omul de afaceri Dorel Goia. Compania a raportat afaceri de 972 mil. lei la nivel consolidat în anul 2019, plus 21% faţă de anul precedent, şi un profit net aproape dublu la aproximativ 42 mil. lei.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*