Amicii Building va transforma Tribunalul vechi într-o universitate modernă

Amicii Building va transforma Tribunalul vechi într-o universitate modernă

Compania Amicii Building a câștigat licitația pentru reabilitarea și transformarea vechiului Tribunal din Bistrița într-o universitate. Proiectul a fost contractat cu suma de 8 mil. lei.

În urmă cu șase ani, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a decis să predea în administrarea Universității Tehnice din Cluj-Napoca o clădire aflată pe strada Piața Centrală la numărul 29. Este vorba despre fostul sediu al Tribunalului, instituție care a fost mutată într-o clădire nouă.

La vremea respectivă, cei de la Universitatea Tehnică promiteau că vor valorifica imobilul și că vor încerca sa îl salveze. Clădirea este degradată, are nevoie de reparații și modernizări. După cinci ani, lucrurile încep să prindă contur, iar Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a organizat o licitație pentru reabilitarea, modernizarea și transformarea clădirii fostului Tribunal.

Licitația a fost adjudecată de compania Amicii Building care va trebui să finalizeze lucrările până în decembrie 2021.

Pe lângă sălile de curs clădirea va fi dotată cu o bibliotecă mare, laboratoare de chimie, fizică, electronică, mașini-unelte, robotică și proiectare asistată. Va fi amenajat și un amfiteatru cu 140 de locuri.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*