An record la RCB ELECTRO 97. Plus de 20% la rulaj și de 40% la profit

An record la RCB ELECTRO 97. Plus de 20% la rulaj și de 40% la profit

RCB Electro 97, liderul producției de cabluri electrice din Bistrița-Năsăud, a finalizat anul 2017 cu o creștere a afacerilor cu cca. 20% față de anul anterior, ajungând aproape de 28 milioane de euro.

„Anul trecut a fost bun, am avut o creştere de circa 20% a cifrei de afaceri şi de 40% a profitului. Însă, pentru anul acesta nu ne putem face niciun plan. 2018 este cel mai imprevizibil an, nu ştim ce decizii va lua Guvernul în acest an. În principiu, vrem să ne stabilizăm businessul în acest an la aceeaşi valoare de anul trecut“, a declarat pentru Ziarul Financiar Călin Oniţă, director general şi asociat în cadrul RCB Electro 97. El a mai spus că businessul companiei este strâns legat de evoluţia cuprului pe bursă.

RCB Electro 97 a fost înființată în 1994 și este deținută de antreprenorii Călin Oniţă şi Francisc Kontra. Firma are peste 100 de angajați, iar ca valoare a afacerilor a depășit companii mai vechi, precum IPROEB și Electroplast.

BistritaBusiness.ro a relatat în urmă cu o lună că RCB Electro își va mări suprafața de producție pe strada Sigmirului, pentru a-și crește capacitatea de prelucrare cu aproape 10% la anumite operațiuni. Firma intenționează să extindă cu 793 mp o hală existentă, suprafața finală ajungând la cca. 2000 mp. Noua zonă de producție va fi dotată cu trei linii de izolare cu PVC conductoare din cupru, o maşină de înfuniat și aplicat bandă din poliester sau aluminiu, o mașină de armat cu bandă din oțel, o linie de aplicat manta de protecție din PVC, două maşini de bobinat cabluri în colaci, un stand pentru încercări electrice cabluri și un electrostivuitor. Capacitatea de prelucrare va crește astfel: de la 240 t/lună la 260 t/lună la sârmă din cupru, de la 260 t/lună la 280 t/lună la granule de PVC și de la 16 t/lună la 18 t/lună la banda laminată la rece.

Categories: Business in top

About Author