Aquabis face investiții de 3 mil. în parcul auto și utilaje

Aquabis face investiții de 3 mil. în parcul auto și utilaje

Operatorul regional pentru serviciile de apă și canalizare din Bistrița-Năsăud, Aquabis își reînoiește parcul auto și face investiții și la capitolul utilaje. Bugetul alocat este trece ușor de 3 mil.lei. 

Un hidrocurățător combinat fabricat din oțel inoxidabil, cu capacitate de 10.000 L, este utilajul pe care Aquabis vrea să îl cumpere. Din cele 3 mil.lei pe care îi are pentru noile achiziții, furnizorul de servicii de apă și canalizare este dispus să cheltuie 1 mil.lei pentru acest utilaj.

Cu restul banilor ar urma să fie achiziționate 2 buldoexcavatoare, 2 autobasculante (ambele cu basculare pe 3 părți, una dintre ele dotată cu braț de macara), 1 autoutilitară cu 5 locuri și spațiu pentru transport marfă și o autoutilitară 4×4.

Compania Aquabis SA, operatorul local de servicii pentru apă și canalizare, a fost înființată după reorganizarea Regiei Autonome de Apă Aquabis și, din 2008, acționariatul companiei se împarte între Consiliul Județean
Bistrița-Năsăud (care este acționar majoritar și deținea la finalul anului 2018, 89,92% dintre acțiuni) și 12 consilii locale din județ.

În 2018, veniturile totale ale companiei Aquabis au depășit pragul de 50 de milioane de lei, ajungând la 51,93 milioane de lei, în creștere cu 3,78 milioane față de anul 2017. Compania se află pe locul 31 în clasamentul celor mai
valoroase companii bistrițene. Anul 2018 a adus și un profit net de 2,56 mil. lei.

 

Categories: Business in top

About Author