Doi investitori greci vin să producă telemea la Șieu Măgheruș

Doi investitori greci vin să producă telemea la Șieu Măgheruș

Doi greci, fostul director general și fostul director financiar al Olympus România, Ilias Pliatsikas, respectiv Fotis Ntelkos, au cumpărat activele fabricii de lactate Bendearcris de la Șieu Măgheruș și se apucă de produs telemea.

Compania Provertia Dairy va demara producția de brânză telemea în a doua parte a anului, printr-o investiție inițială de 3 milioane €.

Fabrica fost cumpărată în ianuarie, în urma unei licitații publice. Unitatea de producție a fost construită, în 2009, cu fonduri SAPARD, la standarde europene, iar fostul proprietar, Bendearcris Prodcom, se concentra pe fabricarea și comercializare produselor lactate și a brânzeturilor.

Unitatea este în curs de modernizare. Lucrările vor fi gata în a doua jumătate a acestui, au precizat noii proprietari. În prima fază, fabrica va produce doar telemea maturată pe care proprietarii o vor comercializa atât pe piața locală, cât și pe cea europeană. Capacitatea anuală de producție va ajunge la 3.000 de tone.

„Targetul nostru este să fim activi atât pe piața din România, cât și la export, ponderea fiind 50-50%. La nivel european vizăm Germania, Austria, Suedia, Anglia, Italia”, a declarat Ilias Pliatsikas.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*