Controversata SUPERCOM a avut cel mai bun an din istorie, cu venituri de 220 mil. lei

Controversata SUPERCOM a avut cel mai bun an din istorie, cu venituri de 220 mil. lei

Compania de salubrizare SUPERCOM, care asigură curățenia în Bistrița, a reușit în 2019 cel mai bun an din istoria sa în privința veniturilor: 219,8 mil. lei, creștere de cca. 20% față de anul anterior.

În același timp, profitul net a fost de 8,6 mil. lei în 2019, de aproape trei ori mai mare decât cel din anul precedent, 3,2 mil. lei.

Compania cu care Primăria Bistrița are un contract valabil până în 2024, dar de care noua administrație sugerează că va încerca să scape mai repede, a girat în aprilie a.c. cu creanțele care derivă din contractul cu bistrițenii pentru a lua o linie de credit și un împrumut totalizând cca. 57 mil. lei.

SUPERCOM asigură servicii de salubrizare pentru mai multe administrații locale din țară. Compania este controlată de antreprenorul Ilie Ciuclea (53%), fost parlamentar.

La începutul anului, Supercom a solicitat Consiliului Local Bistrița să aprobe majorarea tarifelor pentru serviciile cuprinse în contractul dintre cele două părți, motivând că această ajustare e necesară ținând cont de creșterile successive ale salariului de bază minim brut pe economie.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*