AQUABIS pornește investițiile în Bistrița. Licitație de 124 mil. lei!

AQUABIS pornește investițiile în Bistrița. Licitație de 124 mil. lei!

AQUABIS a lansat ieri o licitație de aproape 124 milioane lei, pentru extinderea și reabilitarea unor rețele de alimentare cu apă și canalizare în Municipiul Bistrița.

Investiția prevede, în principal, construcția sau reabilitarea mai multor kilometri de conducte de aducțiune și de canalizare, montarea a sute de cămine de branșamente și cămine de vizitare, construirea a cinci stații de pompare a apei uzate și reabilitarea altor cinci, construirea a patru stații de pompare a apei potabile și modernizarea stației de pompare din cartierul RAAL (Valea Budacului).

Licitație va avea loc în data de 19 septembrie a.c.

În primăvara anului 2020, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din Bistrița-Năsăud (Master Planul de apă și canalizare – etapa II), proiect în valoare de 239,2 milioane euro prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Prin acest proiect sunt reabilitate, extinse și dezvoltate noi facilități de captare și tratare a apei, aducțiuni și rețele de distribuție a apei potabile, stații de epurare și rețele de canalizare.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*