Azi, DAN STEEL Beclean a intrat în insolvență. Urmează restructurarea sau vânzarea?

Azi, DAN STEEL Beclean a intrat în insolvență. Urmează restructurarea sau vânzarea?

Tribunalul Bistrița-Năsăud a decis astăzi să aprobe intrarea în insolvență a companiei DAN STEEL Beclean, care are datorii restante către creditori de câteva zeci de milioane de euro.

Toți creditorii importanți au susținut consorțiul CITR (fosta Casa de Insolvență Transilvania) – Prime Insolve Practice să devină administrator judiciar al firmei din Beclean și instanța a fost de acord. Până la data de 8 august trebuie întocmit și comunicat tabelul preliminar al creanțelor iar până la 2 septembrie trebuie să fie gata tabelul definitiv.

Potrivit informațiilor BistritaBusiness.ro, platforma Dan STEEL Beclean este girată ca bun imobiliar la două bănci, care au creditat compania bistrițeană cu peste 26 milioane euro în 2018. În concluzie, OTP Bank și Unicredit Bank sunt cei mai mari creditori ai firmei de la Beclean, cu 16 mil. euro, respectiv 10 mil. euro. Alte companii, precum ArcelorMitall Zenica (reprezentată prin casa de avocatură Rus&Partners din București), Unicredit Leasing, Belmet (Austria), au de recuperat sume între 1-2,5 mil. euro.

În acest moment, Dan STEEL Beclean și Dan STEEL Negrești Oaș, cu peste 400 de angajați, au conturile blocate de acești creditori.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*