Azi e „Ziua Z” pentru ferma MIRO din Petriș. Cine vine cu 3,7 mil. euro să ia 96 ha de măr, prun, cireş, cais şi viţă de vie?

Azi e „Ziua Z” pentru ferma MIRO din Petriș. Cine vine cu 3,7 mil. euro să ia 96 ha de măr, prun, cireş, cais şi viţă de vie?

Licitația pentru ferma deținută de antreprenorul Ioan Măgădan la Petriș este programată astăzi. Plantația pomicolă și clădirile aferente fac parte din bunurile pe care le lichidează CITR, în dosarul de faliment al companiei bistrițene.

“Acest activ cuprinde terenurile în suprafață de 96,67 ha. Suprafeţele cultivate includ culturi pe rod, respectiv culturi tinere, neintrate pe rod. Plantaţiile aferente fermei sunt de măr, prun, cireş, cais şi viţă de vie. Utilităţile includ electricitate, reţea de apă potabilă legată la alimentarea municipiului Bistriţa, respectiv reţea de apă pentru irigaţii: plantaţia de 21,60 ha măr superintensiv este dotat cu retea de irigare prin sistem cu picatură şi sistem de sustinere cu spalieri.
Printre dotări se numără utilaje de prelucrat terenul, tractoare, echipamente de depozitat (boxpaleti si navete) şi echipamente de aplicat tratamente.
Dotarea imobiliară include clădiri administrative şi spaţii de lucru cu o suprafaţă utilă de 912 mp, respectiv o clădire pentru cazarea muncitorilor zilieri cu o suprafaţă utilă de 476 mp. Aceste contrucţii se află pe teren proprietatea ADS.
Cea mai importantă facilitate este reprezentată de o hală industrială cu suprafaţa utilă de 2.383 mp. Aceasta include 12 celule frigorifice cu atmosferă controlată, care permit depozitarea a 2.000 tone de fructe” spune anunțul de licitație.

Categories: Business in top

About Author