METALLER pornește ofensiva pentru export cu un nou concept de parteneriate

METALLER pornește ofensiva pentru export cu un nou concept de parteneriate

Unul dintre cei mai dinamici producători de tâmplărie PVC și de aluminiu din regiune, METALLER Bistrița, brand creat de familia Gorea, pornește o ofensivă puternică la export, în Europa și SUA, cu un concept nou de parteneriate, similar francizei.

„Metaller e un nume tânăr, dar plin de încredere! A apărut în 2019, ca să acopere o cerere a pieței pentru anumite produse speciale, de înaltă calitate, confecționate din aluminiu. Tâmplăria din aluminiu, în special dacă vorbim de ferestre și uși, a câștigat mult teren în ultimii ani, fiind ca preț o soluție intermediară între PVC și lemn masiv, dar cu
o calitate și durabilitate foarte bune. Investițiile noastre în echipamente de ultimă generație și în automatizare vor începe să dea roade curând”, spune Gabriel Gorea, fondatorul companiei.

În prima etapă a a businessului, în 2020, Metaller a confecționat, la scară mică, produse de tâmplărie din aluminiu, de înaltă calitate. Furnizorii de materie primă au fost și sunt între liderii mondiali pe domeniile lor: Alumil (aluminiu) și Saint Gobain (sticlă). Printre produsele cu structură de aluminiu pe care le propune Metaller se numără ferestrele, ușile, perețiicortină, wintergarden-urile, luminatoarele, balustradele, treptele si pardoselile din sticlă, cabinele de duș etc. “Ne-am propus să creștem cu pași mici, dar repezi, inițial pe piețele din județele învecinate cu Bistrița-Năsăud și apoi să ne uităm mai departe. Metaller oferă soluții individuale, personalizate fiecărui client, grupul-țintă de clienți pe care-l avem în vedere fiind cel din categoria medium spre premium” spune Gorea.

Compania a mai reușit în primăvara trecută să achiziționeze hala de producție de 5.500 mp și terenul de 2 ha aferent acesteia care au aparținut în trecut grupului Gomar, lângă Bistrița. Mare parte din investiții au fost derulate prin programul guvernamental IMM Invest, iar producția pe noua platformă a început în luna aprilie 2021.

Cea mai nouă investiție pe care o derulează Metaller este achiziția unei linii foarte performante pentru secția de înfoliere a profilelor, în valoare de cca. 400.000 euro.

Articolul integral din revista “100 de companii inovatoare din Transilvania” poate fi accesat: AICI

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*