Bistrița-Năsăud, județul cu cele mai mici salarii în Turism și HORECA

Bistrița-Năsăud, județul cu cele mai mici salarii în Turism și HORECA

Bistrița Năsăud este județul care oferă cele mai mici salarii în turism și HORECA, urmat de Gorj și Prahova, arată un studiu realizat de platforma de joburi www.ejobs.ro.

Turismul și HoReCa se numără printre domeniile cu cele mai multe joburi noi scoase în piață în această perioadă. Astfel, 4.000 de locuri de muncă noi au fost postate pentru aceste domenii în ultima lună, spune www.ejobs.ro . Cu toate acestea, interesul candidaților se menține temperat, la acest lucru contribuind și salariile mici pe care cele două domenii le oferă. Astfel, 70% dintre angajații din domeniu câștigă sub salariul mediu net pe economie, care, în luna ianuarie, a fost de 4.859 de lei.

Cu o medie salarială de 3.700, respectiv 3.800 de lei net, turismul și HoReCa se plasează în rândul celor mai slab plătite sectoare din economie, alături de call-center / BPO, confecții, saloane de înfrumusețare și sport / wellness.

Conform analizei anunțurilor de angajare, județele cu cele mai mici salarii medii nete din Turism și HoReCa sunt: Bistrița Năsăud – 2.500 lei, Gorj – 2.700 de lei și Prahova – 2.900 de lei. În București se câștigă 4.400 lei, în Timiș 4.100 lei iar în Cluj 3.700 lei.

Categories: Brands, Bursa, Life & Style, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*