Bistrița-Năsăud, pe lista județelor cu undă verde pentru redeschiderea școlilor

Bistrița-Năsăud, pe lista județelor cu undă verde pentru redeschiderea școlilor

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că noul an școlar va începe în 14 septembrie și că școlile urmează să fie deschise în funcție de numărul de noi cazuri de COVID apărute. Bistrița-Năsăud e pe harta verde, în rândul județelor cu cele mai puține cazuri confirmate.

Cel mai probabil, autoritățile vor lucra pe baza a trei scenarii – verde, galben și roșu – un “semafor” care va indica dacă școlile dintr-o anumită localitate se deschid (verde), dacă doar anumiți elevi merg la școală (galben), sau dacă școala rămâne închisă iar cursurile se fac online (roșu).

Bistrița-Năsăud se află printre județene unde în ultimele 14 zile a fost mai puțin de 1 persoană la 1.000 de locuitori confirmată cu coronavirus. În această situație, toți copiii merg la școală, acest lucru fiind obligatoriu, nu opțional.

Pe lista județelor cu scenariul galben se află: Brașov, Gorj, Prahova, Dâmbovița, Vrancea și Brăila. Singurul județ “rosu” este Argeș. În scenariul galben, la școală vor merge preșcolarii, elevii din clasele 0-4, precum și elevii din anii terminali. Restul elevilor vor face ore online, dar este posibil să meargă și la școală, prin rotație. Scenariul roșu presupune că într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile. În acest caz, şcoala se închide de tot, iar orele se vor face online.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*