Centrul Intermodal, hardughia metalică de 10 mil. euro a lui Crețu – a intrat în licitație!

Centrul Intermodal, hardughia metalică de 10 mil. euro a lui Crețu – a intrat în licitație!

Unul dintre proiectele “de suflet” ale fostului primar Ovidiu Crețu – Centrul Intermodal de Transport Public – a fost scos ieri la licitație. Municipiul caută constructor, valoarea estimată a proiectului fiind de 39,39 mil. lei, fără TVA. Ofertele trebuie depuse până în 4 noiembrie 2020.

În repetate rânduri, fosta opoziție locală, care a câștigat Primăria în urmă cu câteva zile, a criticat această investiție, pe motiv că ar sugruma practic complet traficul urban.

Proiectul presupune realizarea unei platforme, supraterană căii ferate existente, care va lega cele două zone separate de structura feroviară, respectiv zona de SV – strada Gării, strada Rodnei, Aleea Trandafirilor și zona de NE – strada Tărpiului și strada Industriei. Potrivit proiectanților, platforma va fi conectată la rețeaua stradală prin două rampe de acces și va include o clădire (530 mp) cu rol de terminal intermodal, care va deservi întregul transport auto în comun, atât cel local cât și cel extern, și va asigura conexiunea cu stația CFR Bistrița Nord.

Platforma va avea o suprafaţă de 3.395 m2 şi va fi poziționată la circa 10 m deasupra liniilor electrificate de cale ferată (linii de circa 27.000V), fiind servită de un nod de circulație prevăzut cu scări de acces și evacuare, precum și cu două ascensoare pentru persoane.

Realizarea construcției va impune și devierea unor străzi, amenajarea unor sensuri giratorii (3 bucăți), refacerea unor intersecții, conectarea centrului la rețeaua de energie electrică etc.

Contractul va fi împărțit în două: construcția efectivă a platformei și montarea ei, împreună cu celelalte lucrări de amenajare a străzilor, la o valoare estimată de 38 mil. lei, fără TVA; execuția de lucrări eliberare terasament, instalațiile electrice și racordul electric, la o valoare estimată de 1,32 mil. lei, fără TVA.

Primarul ales al Bistriței, liberalul Ioan Turc, nu a putut fi contactat pentru a oferi o declarație proaspătă cu privire la acest proiect și la licitația în curs.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*