Bistrițenii de la DATACOR pornesc producția în noua fabrică din Parcul Industrial

Bistrițenii de la DATACOR pornesc producția în noua fabrică din Parcul Industrial

Compania bistrițeană DATACOR a finalizat fabrica din Parcul Industrial de la Sărata, unde va produce cabluri de fibră optică, și continuă recrutarea de personal ca să poată începe producția în ianuarie 2021.

În noua locație, compania va produce conectică de fibră optică, mai exact cabluri de fibră optică preconectorizate, cu aplicații în FTTH, datacentere, rețele telecom etc. În momentul de față, DATACOR are o echipă de aprox. 90 de angajați, dar se află în proces continuu de extindere a echipei.

Anul acesta, DATACOR sărbătorește 18 ani de activitate, timp în care a devenit unul dintre principalii furnizori de soluții de infrastructuri de comunicații și securitate din țară. Compania a ajuns, în prezent, la o cifră de afaceri de 8,8 milioane de euro și o prezență în nu mai puțin de 5 orașe ale țării.

Anul 2020 s-a dovedit a fi unul atipic, cu multe provocări, din cauza situației globale generate de epidemia COVID-19. Cu toate acestea, în primele 10 luni, compania a înregistrat vânzări de 37,7 milioane de lei, în creştere cu aproape 6% față de aceeași perioadă a anului anterior. Pentru anul următor, DATACOR și-a setat două obiective majore: creșterea cifrei de afaceri cu minim 15% față de 2020 și lansarea cu succes pe piața europeană a liniei de conectică fibră optică, produsă la Bistrița.

În paralel cu investița de 1,2 mil. euro din Parcul Industrial, compania mai construiește un depozit logistic regional, estimat la cca. 0,7 mil. euro.

DATACOR, recunoscut ca integrator de soluții inovatoare de comunicații, securitate și electrice, care operează pe segmentele office, retail și industrial, încă din anul 2002, este o afacere 100% românească, deținută de familia Bilegan din Bistrița.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*