Bistrițenii de la EL-CAR au avut + 35% în 2022, cu un portofoliu de produse și servicii în plină expansiune!

Bistrițenii de la EL-CAR au avut + 35% în 2022, cu un portofoliu de produse și servicii în plină expansiune!

Compania bistrițeană EL-CAR a reușit o creștere a veniturilor de peste 35% în 2022, ajungând la un rulaj de 27,8 mil. lei, față de 20,3 mil. lei în anul anterior. Profitul net a fost și el aproape dublu, 2,3 mil lei, în comparație cu 1,2 mil. lei în 2021.

Cu o istorie de peste 30 de ani în industrie, EL-CAR este producător și furnizor de cabluri de tracțiune, echipamente de ridicat și manipulat, plase și lanțuri antiderapante, chingi de ridicare și ancorare, cu utilizare în mai toate industriile, de la cea petrolieră, la cea navală, la logistică sau chiar divertisment.

“Creșterea de anul trecut este justificată de diversificarea portofoliului de produse, de câștigarea unor piețe noi, de introducerea unor prestări de servicii post-vânzare și de eficientizarea activității echipei noastre. Pe lângă parteneriatele clasice cu companii mari din industrie, am început să livrăm produse pentru sisteme de <pereți verzi> care se folosesc tot mai mult în clădirile de birouri, sedii de firme, chiar ansambluri de locuințe. O altă divizie nouă, care a crescut mult, e cea a produselor pentru parcuri de aventură și locuri de joacă pentru copii. În plus, ne-am acreditat ca inspectori și prestăm și servicii de testare a echipamentelor de ridicat – o altă sursă apreciabilă de venituri.” – a explicat, pentru Bistrița Business, directorul tehnic al EL-CAR, Mircea Banabic.

Produsele EL-CAR, bazate pe o experiență de peste 30 de ani în industrie și pe parteneriate cu giganți din domeniu precum americanii de la WireCo, au standarde foarte înalte de calitate, drept pentru care companii românești ca Petrom sau Tenaris au încredere deplină în ele.

“Veți găsi probabil cabluri de tracțiune, sau chingi, sau lanțuri antiderapante și în magazinele de bricolaj, dar diferența de calitate între ce găsiți acolo și ce livrăm noi e de la cer la pământ. Lucrăm de mulți ani cu niște companii din industrii serioase, grele, care au nevoie de produse superioare, pe care să poată conta!” – explică Mircea Banabic.

Unul dintre motivele principale ale creșterii din 2022 a fost și eficientizarea activității angajaților. Și, spre surprinderea multora, EL-CAR a acționat diferit de ce se întâmplă în România. Compania bistrițeană a introdus conceptul de 4 zile lucrătoare pe săptămână, deocamdată pentru o săptămână pe lună. Nivelul de satisfacție a angajaților a crescut, ei au fost mult mai eficienți în munca lor, iar rezultatele companiei au confirmat acest lucru. Executivul EL-CAR analizează acum posibilitatea de a scurta toate săptămânile dintr-o lună la 4 zile lucrătoare, pe modelul aplicat în Danemarca sau în alte câteva țări.

“E un concept relativ nou în România, dar la EL CAR funcționează deja de peste un an. Și chiar are rezultate. Firma aceasta e o afacere de familie, iar proprietarii au crescut-o în acest spirit, ba chiar au inclus și angajații în familie. Oamenii noștri mereu au fost o prioritate, compania a avut grijă să fie cât se poate de mulțumiți și să vină la lucru cu drag. Poate și acesta e motivul pentru care EL-CAR nu a avut mari fluctuații de personal și nu are probleme cu forța de muncă, precum alte companii“ – a mai spus directorul tehnic al EL-CAR.

EL-CAR SRL a fost înmatriculată la Registrul Comerțului în 1991, fiind între primele firme înființate în Bistrița după Revoluție.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*