Ce bistrițeancă e mult peste Simona Halep în topul Forbes al celor mai influente romance?

Ce bistrițeancă e mult peste Simona Halep în topul Forbes al celor mai influente romance?

Forbes a realizat și în acest an topul celor mai influente femei din România, iar pe locul 15 se regăsește o bistrițeancă. Cine este ea? Pe primul loc se regăsește Anca Vlad, fondatoarea grupului farmaceutic Fildas. Simona Halep este pe 34, iar Laura Codruța Kovesi pe 3.

 Directorul general al grupului Teraplast Bistrița, Mirela Pop, ocupă onoranta poziția 15 în clasamentul celor mai influente femei din România. Topul include atât femei din mediul de business, dar și din politică, sport, magistratură etc.

“Mirela Pop a fost promovată în mai 2017 ca director general al grupului Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România și unul dintre principalii producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor. De profesie economist, ea a condus, la început, diverse departamente din sectorul financiar. Din 2014, s-a orientat spre activitățile comerciale, ca responsabil de managementul liniei de business Instalații & Amenajări, iar, din 2016, a preluat și conducerea businessului de profile tâmplărie și activitățile de logistică. La momentul preluării mandatului, activitățile gestionate de Mirela Pop generau aproximativ 50% din cifra de afaceri consolidată a Grupului Teraplast. De asemenea, ea a creat departamentul de credit din Teraplast, prin care se recuperează creanțele de la clienți. Datorită acestui departament, valoarea creanțelor litigioase este sub 1% pentru întregul grup. În primul an, sub conducerea Mirelei Pop, grupul TeraPlast a obținut o cifră de afaceri de 426,56 de milioane lei, în creștere cu 7%, față de anul precedent” motivează Forbes prezența Mirelei Pop în topul amintit.

 Vezi Topul complet AICI .

Categories: Business in top

About Author