Bistrițenii de la RCB Electro 97 fac investiții de 8,1 milioane lei, peste 50% din fonduri nerambursabile

Bistrițenii de la RCB Electro 97 fac investiții de 8,1 milioane lei, peste 50% din fonduri nerambursabile

RCB ELECTRO 97 SA, cel mai mare producător de cabluri electrice din Bistrița-Năsăud, derulează investiții de 8,1 milioane lei, vizând extinderea capacității și diversificarea producției. Mai mult de 50% din bani sunt nerambursabili și vin prin Programul Operațional Regional (POR 2014-2020).

Compania RCB ELECTRO 97 SA, deținută de familiile Onița și Kontra, derulează în perioada 12 aprilie 2018 – 31 mai 2019, proiectul “Energia de mâine – Inovația de azi”, în cadrul Programului Operaţional Regional (POR 2014-2020), Axa prioritară 2, Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții investiții 2.2 – Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor.

Proiectul are o valoare totală de 8.108.048,78 lei, din care finanţarea nerambursabilă aprobată este 4.195.365,60lei. Finanţarea va fi asigurată prin POR din Fondul European de Dezvoltare Regională şi de la bugetul de stat, în baza contractului de finanţare încheiat cu “Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice” în calitate de Autoritate de Management, prin “Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest” în calitate de Organism Intermediar.

Obiectivele proiectului, spun reprezentanții companiei, sunt diversificarea producției, inclusiv extinderea capacității prin investiţii în 6 active fixe de ultimă generaţie, un sistem iluminat LED, un sistem de panouri solare și un software pentru gestionarea producției, creșterea vizibilității și a prezenței în piață prin participarea la un târg internațional, certificarea sistemului de management al calității ISO 9001 și certificarea produselor. În plus, vor fi create 4 noi locuri de muncă, din care unul va fi ocupat de o persoană din categoria persoanelor defavorizate.

RCB ELECTRO 97 SA a avut în 2017 cel mai bun an din istoria companiei, cu o cifră de afaceri de 28,8 milioane euro, în creștere cu peste 20% față de 2016. Profitul net a urcat și el la 0,62 milioane euro, după aproape un deceniu sub pragul de 0,5 milioane. „Anul trecut a fost bun, am avut o creştere de circa 20% a cifrei de afaceri şi de 40% a profitului. Însă, pentru anul acesta nu ne putem face niciun plan. 2018 este cel mai imprevizibil an, nu ştim ce decizii va lua Guvernul în acest an. În principiu, vrem să ne stabilizăm businessul în acest an la aceeaşi valoare de anul trecut“, declara, în martie, Călin Oniţă, director general şi asociat în cadrul RCB Electro 97. El a mai spus că businessul companiei este strâns legat de evoluţia cuprului pe bursă.

Categories: Business in top

About Author