Bistrițenii, în coada clasamentului la numărul de tranzacții cu terenuri agricole

Bistrițenii, în coada clasamentului la numărul de tranzacții cu terenuri agricole

Bistrița-Năsăud se află în coada unui clasament oficial privind numărul de tranzacții cu terenuri agricole (sub 800 de tranzacții) efectuate în primele 11 luni 2021. Doar Covasna și Maramureș mai stau atât de slab.

Volumul tranzacțiilor cu terenuri agricole a reintrat pe o creștere ușoară, de circa 1,8%, în primele 11 luni din 2021, comparativ cu perioada similară a anului anterior, după ce în luna noiembrie s-au înregistrat cele mai multe contracte din 2021, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). În această perioadă s-au tranzacționat la nivel național peste 95.000 de loturi de teren agricol.

Cele mai multe parcele au fost înstrăinate în județul Arad, unde proprietarii de terenuri agricole au încheiat circa 5.100 de tranzacții de vânzare-cumpărare în primele 11 luni din 2021, echivalentul a 5,3% din numărul total de loturi agricole vândute în această perioadă la nivel național. Topul județelor cu cel mai mare număr de tranzacții cu terenuri agricole încheiate în primele 11 luni ale anului este completat pe locul doi de Buzău, cu 4.800 de tranzacții, Galați, cu un număr de peste 4.700 tranzacții, Bihor, cu un volum de 4.658, și Timiș, cu peste 4.300 de tranzacții. La coada clasamentului se plasează Covasna, Maramureș și Bistrița Năsăud, județe în care s-au vândut sub 800 de terenuri agricole în perioada analizată.

Ca prețuri medii raportate la hectar, regiunea Nord Vest (de unde face parte și Bistrița-Năsăud) e pe ultimul loc, cu 6.261 euro/ha.

Categories: Brands, Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*