Brusc, trei instituții medicale din Bistrița testează depistarea COVID-19

Brusc, trei instituții medicale din Bistrița testează depistarea COVID-19

După câteva săptămâni în care doar s-a vorbit despre testarea la Bistrița pentru Coronavirus, ieri, brusc și deodată, trei instituții medicale au anunțat că încep testele: Spitalul Județean, Direcția Sanitară și Sanovil.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a achiziționat încă de luna trecută un aparat de testare pentru COVID-19 însă nu a putut fi folosit până acum pentru că nu existau kit-urile necesare. Ieri, președintele CJ BN, Radu Moldovan, a anunțat că Spitalul dă startul testărilor pentru că au ajuns și kit-urile.

Câteva ore mai târziu, cu nimic mai prejos, prefectul Stelian Dolha a intrat în scenă și a anunțat că încep testările cu echipamentul pe care îl are în dotare Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud. “Am făcut demersurile necesare pentru a putea folosi aparatul aflat în subordinea DSVSA, care a fost transferat, prin comodat, către DSP BN. Am acreditat laboratorul și cu bani de la domnul Iugan (MIS Grup) și Diana Morar am reușit să achiziționăm 550 de kituri. E vorba de 250 teste de extracție și 300 teste de depistare“, a explicat prefectul Stelian Dolha.

În aceeași zi, cel mai mare jucător privat din Sănătatea bistrițeană, SANOVIL, a anunțat că a pornit testarea infecției cu coronavirus. Aceasta se realizează la cerere, vorbim de teste rapide, care au o acuratețe de 92-96%, iar rezultatul este gata în 15 minute. Sanovil a anunțat că testarea poate fi solicitată de orice persoană, fie că este asimptomatic sau cu simptome respiratorii.

Astfel, toate probele recoltate la Bistrița pentru depistarea sau infirmarea infecției cu coronavirus nu vor mai fi trimise la Cluj cum se făcea până acum.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*