Cât a costat pandemia pentru transportatorul bistrițean TABITA Tour?

Cât a costat pandemia pentru transportatorul bistrițean TABITA Tour?

Unul dintre cei mai mari transportatori de persoane din regiune, TABITA Tour, a înregistrat o diminuare a veniturilor cu 28% în 2020, la 56 mil. lei, față de 77,9 mil. lei cât a realizat în anul precedent.

Profitul net a coborât și el cu 26%, la 2,7 mil. lei. Businessul a rămas totuși puternic, în condițiile în care numărul mediu de angajați, majoritatea șoferi, a scăzut dramatic de la 256 la 161.

Compania bistrițeană, controlată de familia Sighiartău, prestează servicii de transport intern și extern pentru persoane, transport colete și servicii de închirieri autocare. A fost fondată în anul 2002 și are sedii în mai multe județe din țară: Bistrița-Năsăud, Timiș, Arad și Hunedoara.

Perspectivele industriei de profil nu sunt foarte roze nici în 2021, în ciuda relaxării restricțiilor de călătorie în primele 5 luni ale anului. Impunerea prezentării testului PCR la frontieră precum și obligativitatea auto-carantinării pentru persoanele nevaccinate care sosesc din țări aflate pe lista galbenă îi determină încă pe mulți să-și amâne călătoriile neesențiale. Suntem mai bine ca anul trecut, dar totuși la 60% capacitate față de 2019, care a fost un an extraordinar. Sperăm să ne revenim rapid în a doua jumătate a anului” – a spus, pentru BistritaBusiness, Ioan Sighiartău, unul dintre proprietarii grupului Filadelfia (din care face parte și compania Tabita Tour).

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*