ROCA, acționar majoritar al ELECTROPLAST, preia 30% din acțiunile Yello.Menu

ROCA, acționar majoritar al ELECTROPLAST, preia 30% din acțiunile Yello.Menu

Fondul de investiții și management ROCA anunță că a preluat 30% din acțiunile platformei de food delivery Yellow.Menu în urma unei tranzacții în valoare de 300.000 euro. 

“Dintre cele trei segmente din piaţa de food – restaurante clasice, agregatori şi businessuri integrate de livrări, ultimul a atins rezultate remarcabile în ultimul deceniu. Am intrat ca parteneri în Yellow.Menu datorită acestor cote înalte de performanţă pentru nişa delivery şi credem că putem aduce plus valoare atât în companie cât şi la nivel de piaţă. Investiţia ROCA este dedicată în totalitate dezvoltării şi avem siguranţa că se va capitaliza într-un timp scurt”, explică Alexandru Tănase, Manager Investiţii ROCA.

Anul trecut, Yellow Restaurant, compania care operează platforma Yellow.Menu, a raportat afaceri de 2,7 mil. lei şi pierderi de 190.000 lei.

Platforma de investiții ROCA a preluat în iunie anul acesta, acțiuni la Electroplast de la compania Italian Cable Company S.P.A., la rândul său producător important de cabluri de alimentare și fire electrice pentru aplicații industriale. O altă preluare importantă făcută de ROCA a avut loc la începutul acestei luni, când compania anunța intrarea (40%) în acţionariatul traderului arădean de cereale RDF.

ROCA este un fond de investiții românesc, lansat la începutul anului 2018. Platforma, care are în spate investitori precum Banca Transilvania, Casa de Insolvență Transilvania, Astra Rail Management, Dan Șucu (Mobexpert), frații Pavăl (Dedeman), familia Popa (Transavia), își propune să investească în companii românești care se află în dificultate sau care au un potențial serios de dezvoltare. Investitorii vor participa, prin reprezentanți, la procesul decizional al companiilor susținute de platformă. În portofoliul ROCA se mai află în prezent firmele S-KARP, Frigotehnica și Tremot. De la înființarea platformei până la momentul actual au avut loc în total discuții cu peste 150 de companii din toată țara, din 50 de domenii de activitate, dintre care cel mai frecvent întâlnite au fost: industria alimentară, comerț, industria prelucrării lemnului, instalații, IT & Online.

Categories: Business in top

About Author