Câți bani mai sunt dispinibili în programul IMM Invest după 13.500 de credite aprobate

Câți bani mai sunt dispinibili în programul IMM Invest după 13.500 de credite aprobate

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii anunță că până acum au fost aprobate 13.500 de credite prin intermediul programului IMM Invest.  Jumătate din băncile din program au solicitat o majorare a plafonului.

“În acest moment, la IMM Invest avem 13.500 de credite aprobate, un buget de 11,2 mld. lei. Deja am început să intrăm în etapa a patra, adică plata ajutorului de stat. Ştiţi foarte bine că dobânzile, garanţiile, comisionul de garantare şi comisionul de risc sunt suportate de către Guvernul României. (…) La 31 iulie, programul a făcut o consultare a instituţiilor bancare. Sunt 21 de bănci cu care lucrăm: zece dintre ele au solicitat plafon în plus, iar celelalte bănci au spus că vor consuma tot plafonul. Noi sperăm că până la sfârşitul lunii septembrie să spunem că acest program s-a încheiat”, a afirmat Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM.

Bugetul schemei de ajutor de stat este de 781 de mil. lei, iar Dumitru Nacu a precizat că aproximativ 30% din buget va fi consumat la jumătatea lunii august.

În plus, Nancu a mai spus că a fost aprobată o suplimentare a plafonului de garantare de către Comisia Europeană.

“Ştiţi foarte bine că Guvernul a aprobat 15 miliarde de lei. Comisia Europeană a fost de acord să creştem la 20 de miliarde de lei. (…) Din punctul nostru de vedere este un program de succes. Pe parcurs a fost perfecţionat, dar se văd roadele. În trei luni de zile s-au plătit aproape 1% din PIB injecţie de capital în întreprinderile mici şi mijlocii“, a mai spus directorul FNGCIMM.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*